GREEN LEAN PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

Green Lean Projektipäällikkö

EGLA - GREEN LEAN PROJECT MANAGER

Green Lean -projektipäällikön opinnot antavat taidot ja tiedot yksittäisten kehityshankkeiden johtamiseen Green Lean -mallin avulla, eli mallin, jossa yhdistyvät Lean SixSigma -pohjainen DMAIC-prosessi, kestävän kehityksen työkalut ja parhaat, hyväksi havaitut projektinhallintavälineet ja -tekniikat.

Kenelle

Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka osallistuvat kehitysprojekteihin projektiasiantuntijana tai projektipäällikkönä. Koulutuksen aikana koulutettavat perehdytetään Lean Six Sigma -kehittämismenetelmiin, kestävään kehitykseen, projektinhallintatyökaluihin ja kehitysprojektien parhaisiin käytäntöihin. Oppimista tuetaan yhdellä käytännön projektityöllä ja verkko-oppimisympäristöllä, joka on opiskelijoiden käytettävissä vuoden kuluttua koulutuksen alkamisesta. Näin varmistamme, että erilaisilla oppimistyyleillä ja kyvyillä varustetut ihmiset voivat sopeutua kehittämismalliin ja osallistua onnistuneesti kehittämishankkeisiin.

Sisältö

Kurssi sisältää 26 moduulia, jotka antavat riittävän ymmärryksen, jota tarvitaan projektipäällikkönä toimimiseen kehitysyhteistyöhankkeissa. Moduulit ovat seuraavat:

  1. Green Lean -periaatteet
  2. Green Lean -kehitysprosessi
  3. DMAIC -prosessi Green Lean -näkökulmasta; kestävän kehityksen perusteet.
  4. Green Lean -projektin roolit ja vastuut; Gate Review -prosessi.
  5. Projektisuunnittelu ja projektinhallintavälineet
  6. Projektisuunnitelman laatiminen, ryhmän valinta, riskienhallinta.
  7. Määrittelyvaihe
  8. VSM (arvovirtakartoitus)
  9. Prosessikartoitus, prosessien ymmärtäminen ja SIPOC (SIPOC).
  10. Mittausvaihe
  11. Toimet ja havainnot; ongelmanratkaisuvälineet
  12. Analysointivaihe
  13. Asiakkaan odotusten selventäminen VOC (Voice of the Customer).
  14. Muutosvastarinta ja muutoksenhallinta
  15. Laatutoimintojen käyttöönotto QFD
  16. Tietojen analysointi; perustyökalut ja -menetelmät
  17. Analyysin yhteenvedot, arvioinnit ja päätöksenteko
  18. Parannusvaihe
  19. 5S/ visuaalinen johtaminen
  20. Kanban, Poka Yoke, SMED ja muut parannustyökalut.
  21. Ratkaisujen arviointi, pilotointi ja eskalointi
  22. Säästöt ja muut hyödyt; parannusten esittäminen
  23. Valvontavaihe; jatkuva parantaminen (KAIZEN).
  24. Seuranta ja raportointi; täytäntöönpanon suunnittelu
  25. Poikkeamien raportointi osana kehittämistä; päivittäinen/viikoittainen hallinta
  26. Luovutus organisaatiolle ja Kaizenille (sitoutuminen oppivaan organisaatioon).

Kurssin kesto on 8 koulutuspäivää (8h/päivä) 8 kuukauden aikana + 8 kuukauden opinnot EGLA E-Academyssä. Kehittämisprojekti voi kestää jopa vuoden koulutuksen alkamisesta. Osallistujat saavat EGLA-todistuksen kurssin ja onnistuneen kehittämishankkeen päätyttyä.

Koulutukseen sisältyy kansainvälisten standardien mukainen Lean Six Sigma Green Belt -tason koulutus ja johdatus kestävän kehityksen periaatteisiin (taloudellinen kestävyys, ekologinen kestävyys ja sosiaalinen kestävyys). Kestävä kehitys ja kestävät työmenetelmät ovat yhä tärkeämpiä World Class -toiminnassa, koska niiden kysyntä kumppaneilleen kasvaa. Green Lean tarjoaa tätä organisaatioille, jotka käyttävät sitä sekä tehokkaan toiminnan että markkinoinnin välineenä, joka tarjoaa etulyöntiaseman sekä maailmanlaajuisilla että kotimaisilla markkinoilla.

Koulutuksen kieli on suomi (tai englanti), mutta meillä on kouluttajia ja materiaaleja yhä useammalle kielelle.

Green Lean Projektipäällikkö -sertifikaatin saamiseksi vaaditaan, että hakija osoittaa ymmärtävänsä riittävän hyvin kutakin oppimisaluetta. Tämä vahvistetaan sähköisessä oppimisympäristössä tehtävillä testeillä. Jokaisessa testissä vaaditaan vähintään 80 prosenttia. EGLA on käyttänyt arviointiperusteena ASQ:n, IASSC:n, IPMA:n, ICF:n ja muiden kansainvälisesti tunnustettujen Six Sigman, Lean Six Sigman, projektinhallinnan ja valmennuksen akkreditointiorganisaatioiden asettamia kriteerejä. Koska kestävää kehitystä koskevia kansainvälisiä standardeja ei ole, EGLA on tutkinut YK:n, EU:n ja muiden merkittävien organisaatioiden kaltaisten viranomaisten kriteerejä luodakseen kriteerit, jotka antavat eniten hyötyä organisaatioille, jotka etsivät lisäparannuksia kestävän kehityksen avulla.

Pätevöitymisprojekti voidaan toteuttaa joko omassa organisaatiossa, kumppaniorganisaatiossa tai asiakkaan toimesta, ja hyväksytty vähimmäiskesto on 6 kuukautta.

Lisätietoja voi pyytää osoitteesta info@egla.fi